banner
 
 
 

Kölyöknapló

D-alom

10.15-22. - költözők

Az első kirepülő bébink Daring Action at Sylvan Moonlight, alias "Enzo". Budapesten fog élni Viktorral és Veronikával.

Másodikként Dainty Rogue at Sylvan Moonlight, a továbbiakban "Odi" költözött az új otthonába. Érden fog lakni Anitával és családjával, illetve egy Dean nevű border collie-val.

Harmadikként Deep River at Sylvan Moonlight, azaz "Dera" autózott haza. Pomázon fog lakni Attilával és családjával, illetve egy Cimpa nevű border collie-val.

Negyedik költözőnk Dark Treasure at Sylvan Moonlight, mostantól "Souris". Budapesten fog élni Krisztivel, és Cora nevű kutyatesójával.

Utolsó és egyben legtávolabbra költöző kiskutyánk, Diamond of Star at Sylvan Moonlight, röviden "Pyry". Finnországba repült új gazdájával, Kirsivel, ahol nagyon várta Pyryt az új családja. Két óriás snautzher lesz a testőre.

Mindenki sportolni fog. Többeknek az agility lesz az elsőszámú tevékenységük, emellett a terelés, a nyömkövetés és az obedience szerepel a tervek között. Kutyaoviba, kutyasuliba mindenki fog járni.

10.15-16. - 8 hetesek

Villámgyorsan rohant el a 8 hét a kicsikkel. Egyfelől szomorú vagyok, hogy véget ért, másfelől boldog, hisz mindenkinek szuper gazdija lett.
Minden percet imádtam velük, és azt, hogy minden csak róluk szólt. Hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak általuk.
Zora nagyszerű anyuka volt, gondosan ellátta a kicsiket, végig szoptatott, rengeteget játszott velük, naphosszat szórakoztatta őket.
Szeretném megköszönni a barátoknak, a gazdáknak és a családtagoknak, hogy ilyen gyakran és lelkesen jöttek a kölykökhöz, ezzel is hozzájárulva a szocializációjukhoz.

10.14. - közel 8 hetesek

A kicsik a héten megkapták a 2. oltásukat, megvolt a 4. féreghajtás és voltunk szemszűrésen is. Az utolsó súlymérés az állatorvosnál volt, melyeket beírtam a táblázatba.

Dark Treasure at Sylvan Moonlight "Souris" (Szuka)

Daring Action at Sylvan Moonlight "Enzo" (Kan1)

Deep River at Sylvan Moonlight "Dera" (Kan2)

Dainty Rogue at Sylvan Moonlight "Odi" (Kan3)

Diamond of Star at Sylvan Moonlight "Pyry" (Kan4)

 

10.09. - 7 hetesek

A hétvége során választottak a gazdák a kiskutyák közül. Most már mindenkinek megvan, hogy ki lesz a gazdija.:)
Hajni eljött hozzánk egy gyors fotózásra, és készítettünk néhány képet a kölykökről.

Dark Treasure (Szuka)

Daring Action (Kan1)

Deep River (Kan2)

Dainty Rogue (Kan3)

Diamond of Star (Kan4)

10.06. - Kölyökteszt

A teszt során mindig érdekes látnom, melyik kiskutya hogyan reagál a különböző, idegen helyzetekre. Egyedi eltérések természetesen megfigyelhetőek voltak a kiskutyák között, de összességében azt mondta róluk a tesztelő, hogy emberközpontúak, kiegyensúlyozottak, jól motiválhatóak (játékkal, kajával egyaránt) és kifejezett a zsákmányösztönük.

10.02. - 6 hetesek

Pénteken voltunk állatorvosnál, a kicsik megkapták az első oltásukat, és be lettek chipezve. Odafelé, úgy az út háromnegyedén a kislány szólóját hallgattuk. A fiúk egészen csendben tűrték az első útjukat, csak nagyon kicsit és csak nagyon rövid ideig méltatlankodtak. A rendelőben mindenki megnyugodott és elaludt. A vizsgálóasztalon irtó cukin csóválva és kíváncsiskodva fogadták a történéseket. Az oltást meg se érezték, a chip már kevésbé tetszett nekik.
Túl vagyunk a harmadik féreghajtáson is. A súlyadatok szokás szerint bekerültek a táblázatba.

Megvannak a törzskönyvi nevek, íme:

Kan1 - Daring Action at Sylvan Moonlight
Kan2 - Deep River at Sylvan Moonlight
Kan3 - Dainty Rogue at Sylvan Moonlight
Kan4 - Diamond of Star at Sylvan Moonlight
Szuka: Dark Treasure at Sylvan Moonlight

09.28. 38. nap

Délutáni zsongás, videó. :)))

09.18-09.25. - 4-5 hetesek

Villámgyorsan elrohant 2 hét. Szórakoztató egy banda, imádok velük lenni.:) Rengeteget fejlődtek és ügyesedtek, elevenek és egyre rosszabbak. Sokat játszanak egymással, Zorával és velem is. Nagyon tudnak kedveskedni, bújni és puszit osztogatni, és nagyon tudnak harapni is.:)
4 hetesen megvolt a második féreghajtás. Az aktuális súlyadatok pedig a táblázatban vannak.

Sok új kép.

Szuka

Kan1

Kan2

Kan3

Kan4

09.11. - 3 hetesek

Egészen kutyaformájú kiskutyák már.:))) Jó kedvűek, futnak, esnek-kelnek, harapdálják egymást, az anyjukat, birkóznak, ugatnak, morognak.
Két újdonság történt a hétvégén, az egyik, hogy kaptak egy kutyaovit az alomládához, így jóval nagyobb terük lett. Gyakran vannak szabadlábon is a lakásban, amit nagyon élveznek. Bátran mennek, felfedeznek, úgy kell őket összehalászni különböző helyekről, vagy egyszerűen csak elnyúlnak a hűvös parkettán. Most a legbátrabb a 4-es kan és a szuka. A másik, hogy megvolt az első önálló etetés. Nagy sikere volt, mindenki rögtön rávetette magát a tálakra, szeretik a hasukat.:) Az aktuális súlyok bekerültek a táblázatba.
Sok új kép.

Kan1, Kan2, Kan3, Kan4

Szuka

09.06. - 16. nap

Mindenkinek kinyílt a szeme. Már hallanak, nagyon csodálkozva néznek a sípolós játék hangjára. :) Sokat rágcsálják a kezemet, érezni, hogy elkezdett kinőni a foguk is.
Ma befejeztük a stimulációs gyakorlatokat.
Az elmúlt napokról raktam fel néhány videót róluk.

09.04. - 2 hetesek

Vasárnap reggel az a látvány fogadott, hogy mindegyikőjük ébren volt és csöndben játszottak egymással, iszonyatosan cukik voltak.:) Az 1-es, 2-es és 4-es kannak nyílt ki eddig a szeme. A szukának és a 3-as kannak is látni már egy picike rést. Beírtam a súlyadatokat a táblázatba.
A hétvége folyamán három gazdi jött el megnézni a kicsiket. Nagyon elfáradt a kis csapat.:)
Az összes képet itt lehet megnézni.

Kan1, Kan2

Kan3, Kan4

Szuka

09.02. - 12. nap

A kislány ma megtalálta az alomláda kijáratát, pedig a szeme még nincs is nyitva. Már teljesen felhúzta magát a peremre és majdnem kint volt, mikor észrevettem. Zora előtte feküdt, talán megérezte, hogy ott van, ezért próbált odajutni hozzá. Kapott a kijárat egy magasítást...

08.31. - 10. nap

A két kisbéka:)

Kan1 és Kan2

08.30. - 9. nap

A 3-as kan egy tündérbogár (persze a többiek is:D). Ő nem igazán elégedetlenkedik semmin, ha tele a hasa, eldől és már alszik is. Egy valamit nem könnyű, megmérni.:)) Akármilyen mélyen alszik, akármilyen óvatosan teszem a mérlegbe, felébred és már ficereg is.
Itt kivételesen éppen aludt.:)

Ki szoktam tenni őket külön is szopizni. 1-es kan Zorával.

08.29.

Feltöltöttem néhány videót is a kicsikről.
4 naposak 1. , 4 naposak 2., 1 hetesek 1., 1 hetesek 2.

08.28. - 1 hetesek

Gyorsan elszaladt a hét. Mindenki nagyot nőtt, nem csoda, jó étvágyú egy csapat.:) A súlyukat beírtam a táblázatba. Egész gyorsan kúsznak már és jól használják a nózijukat. A szuka és a 3-as kan néhány imbolygó lépést már megtettek, a többiek pedig kicsit ücsörögnek már.:)
Sok kép készült róluk, itt lehet megnézni mindet.

Kan1

Kan2

Kan3

Kan4

Szuka

08.25. - 4. nap

Kupac kutya

Kényelem, minden körülmények között.:)

Vigyáz rájuk!